A megújuló energiaforrások, elsősorban a szélenergia kiaknázására szakosodott leányvállalat csaknem 20 milliárd euróért bocsátott ki részvényeket, ami 16 éve a legnagyobb elsődleges tőzsdei kibocsátás (IPO) a frankfurti börzén.

Az Innogy részvényára a pénteki első kereskedési napon 37,30 eurón indított. Ez még a 36 eurós kibocsátási ár felett volt, azonban később 35,95 euróra esett vissza az árfolyam. Röviddel 14 óra előtt a kibocsátási áron, 36 eurón folyt a kereskedés, míg az Innogyt háromnegyed részben tulajdonló RWE részvényárfolyama 4,7 százalékot esett.

QP | Quality Placement

Az RWE az Innogy vállalathoz szervezte ki megújulóenergia-üzletágát, a zöldenergia-termelést, a -hálózatot és az értékesítést. Az anyavállalatnál maradt a hagyományos atom-, szén- és gázerőművek üzemeltetése és az energiakereskedelem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!