A kiskereskedelemben eladott üzemanyag-mennyiség tekintetében a Mol Románia belépett az első három piaci szereplő közé - mondta- mondta Daradics Kinga, a Mol Románia ügyvezető igazgatója. A cégvezető nem pontosította, hogy melyik vetélytársat előzték meg, de a Ziarul Financiar tudni véli, hogy az orosz Lukoilról van szó.

A Mol Románia most már biztosan meghaladja a korábban saját maguk által célul kitűzött 15 százalékos piaci részesedést - tette hozzá Daradics. A román üzemanyagpiacon a Petrom és a Rompetrol a két legnagyobb vállalat. A román lap becslése szerint a román üzemanyagpiac értéke eléri a 10 milliárd eurót.

A Mol Románia üzemanyag-hálózata 205 töltőállomásból áll, miután az idén öt új benzinkutat nyitottak. Az idén 10 millió eurót fordítanak befektetésekre a tavalyi 15 millió euró után, és az idén további 8-10 töltőállomás megnyitását tervezik.

Az idei első fél évben 16 százalékkal nőttek a cég kiskereskedelmi eladásai. Az üzemanyagok, a kenőanyagok és a folyékony gáz értékesítése 311 ezer tonnát tett ki. Az idei bővülés a kedvező romániai gazdasági helyzetnek köszönhető. A Mol Románia 1995-ben nyitotta az első benzinkutat Romániában, azóta több mint 200 millió eurót fektettek be.

QP | Quality Placement