Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lufthansa földi kiszolgálóinak szerdai figyelmeztető sztrájkja miatt Frankfurtban 678, Münchenben 345 járatát törli a Lufthansa, amely összesen 134 ezer utast érint - írja az Airportal.hu.

Már kedden, valamint csütörtökön és pénteken is előfordulhatnak járattörlések a szerda hajnali 3 óra 45-től csütörtök reggel 6 óráig tartó munkabeszüntetés miatt, amelyben húszezer, a járatok műszaki felkészítésében, a repülőgépek és az utasok földi kiszolgálásában tevékenykedő dolgozó vehet részt - közölte a légitársaság.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér járatinformációs rendszere szerint a Lufthansa az összes budapesti járatát törölte szerdán, ez Frankfurtból négy, Münchenből három járatpárt érint.

A Verdi sztrájkfelhívása érinti a két fő központi-elosztó reptér mellett Düsseldorf, Köln, Hamburg, Berlin, Bréma, Hannover, Stuttgart és Köln forgalmát is, sőt más légitársaságok járatait is, amelyek egyes kiszolgálási folyamatait a Lufthansa látja el.

Az érintett utasokat a légitársaság arra kéri, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, mert más napokra és járatokra próbálják átfoglalni őket. A vonattal történő utazást javasolják azokon az útvonalakon, ahol lehetséges.

A helyzetet nehezíti, hogy Németország több tartományában most kezdődtek el az iskola utáni szabadságolások. Michael Niggemann, a Lufthansa HR-igazgatója bírálta a szakszervezet lépését, mint mondta, a sztrájkfelhívás mindössze két napnyi tárgyalás után, a kollektív megbeszélések konstruktív fordulójában hatalmas károkat okoz.