Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A német sörgyrátók arra figyelmeztetnek a szövetségi közleményünben, hogy az energia- és nyersanyagköltségek rohamos emelkedése több ezer alkalmazottat foglalkoztató cégek százait sodorhatja csődbe, ha a kormány nem avatkozik be.

„Legyen szó gázról, elektromos áramról vagy üzemanyagokról, legyen szó mezőgazdasági nyersanyagokról, csomagolásról vagy logisztikáról – a túlzott költségnövekedés, az ellátási lánc egyre növekvő zavaraival és a szállítási hibákkal párosulva, sok italipari vállalatnál túllépi az ellenálló képesség határait” - olvasható az oldalon, ahol a DBB (Deutsche Brauer Bund) arra szólítja fel a kormányt, hogy gyors beavatkozással és hatékony segítséggel oldja meg a német italipar helyzetét.

Nemcsak a kis- és középvállalkozásokat fenyegeti az egzisztenciális veszély, hanem a nagy és jelentős méretű iparági szereplőket is. A DBB szerint nem fogadható el, hogy megtagadják a támogatási intézkedéseket arra hivatkozva, hogy az csökkentené az energiatakarékosság ösztönzését és nem segíti a gázfüggés mérséklését, mert a söripari cégek "nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy ahol csak lehetséges, energiát takarítsanak meg, és elkerüljék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.”

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségének ( DIHK ) júliusi felmérése szerint - fűzte a söripari szövetség közleményéhez a Clean Energy Wired  - a drága energia a német iparvállalatok csaknem hatodát kényszeríti termelése csökkentésére, vagy a teljesen leállítására. A fentiek alapján úgy látszik hogy könnyen ide sorolódhatnak a söripari vállalatok is.