Nincs több Oroszországban előállított termék a Rewe és a Penny németországi üzleteiben, a rakráton lévő árukat már nem helyezik ki és töröltek minden korábbi megrendelésüket - derül ki a Deutsche Presse-Agentur friss felméréséből.

A megmaradt termékeket, például savanyúságokat, vodkákat és egyéb orosz árucikkeket jótékonysági célokra ajánlják fel, de néhány boltban még megkísérlik akciós áron eladni őket.

Németország legnagyobb élelmiszerlánca, az Edeka is felülvizsgálja áruválasztékát. A kiskereskedelmi óriás a Business Insidernek úgy nyilatkozott: "támogatjuk az EU és a német kormány által bevezetett szankciókat és mi is korlátozni akarjuk az orosz oligarchák tulajdonában lévő vállalatok termékeinek forgalmazását". Az Edeka központja már jó ideje nem tart fenn aktív üzleti kapcsolatot az oroszországi gyártókkal, de a kiskerekedő boltjai önállóan dönhetnek üzleteik választékáról.

Az Aldi Süd diszkont áruház eközben már csak egyetlen orosz 0,7 literes vodkát forgalmaz. A testvérvállalat, az Aldi Nord szintén kitiltotta az orosz szeszes italokat polcaikról, mert együttéreznek a háború és az erőszak által sújtott Ukrajnával - közölte a vállalat a lappal.

A Netto diszkontlánc, a dán Salling Group szintén leszedték orosz termékeiket, nagyjából 15 ezer importált édesség, készétel és szeszes ital érintett. Magyarországon az Árukereső.hu is kirakta az orosz termékeket a kínálatából, de több hazai kisbolt is így tett.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.