Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sztrájkolnak a Köln/Bonn-i, a düsseldorfi, a dortmundi és a hannoveri repülőtéren is, és a ver.di akciója olyan repülőtereken is fennakadást okoz, ahol nincs munkabeszüntetés. Így a két berlini nemzetközi repülőtéren - Schönefeld, Tegel - csaknem száz járatot kellett törölni, Drezdában és a Lipcse/Halle repülőtéren pedig negyvenet.

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa szerdára tervezett mintegy 1500 járata közül 895 kimarad a sztrájk miatt. A társaság törölt 5 Budapest és München, és 3 Budapest és Frankfurt között közlekedő járatpárt is.

A sztrájk repülőterenként eltérő időtartamú, például Frankfurtban délután háromig tart, de egész nap késésekre és járatkimaradásokra kell számítani a németországi légiközlekedésben.

A ver.di a közalkalmazotti bértárgyaláson támasztott követeléseinek ad nyomatékot a sztrájkkal. A szakszervezet 6 százalékos béremelést követel a 2,14 millió közalkalmazottnak. A munkaadók az idén 1 százalékos, jövőre 2 százalékos emelést ajánlanak. A bértárgyalás következő, harmadik fordulója csütörtökön kezdődik.