Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az osztrák ams-OSRAM szenzor- és világítástechnikai vállalat azt közölte, hogy eladja európai és ázsiai digitális rendszerek üzletágát a kínai Inventronics vállalatnak.

A 600 alkalmazottat foglalkoztató, a München melletti Garchingban működő digitális rendszer üzletág elsősorban hagyományos és LED-es világításhoz fejleszt kapcsolóegységeket a hozzájuk tartozó világítási modulokkal, szoftverekkel és hálózatba kapcsolható komponensekkel.

A vételárat a felek nem közölték, a tranzakció a szokásos zárási feltételek függvénye.

Az értékesítést követően ams-OSRAM továbbra is a csúcstechnológiai félvezető üzletágra, valamint az autóipari, szórakoztatóipari és ipari lámpák üzletágára összpontosít. A tranzakció a vállalatnak a megvilágítási, a vizualizáció és az érzékelés alapvető technológiai területeire összpontosító és a vállalat szempontjából nem alapvető fontosságú üzletágak leépítését előtérbe helyező stratégiájába illeszkedik.

Százmilliós nyereség után

Az ams-OSRAM az első negyedévben 1,2 milliárd euró árbevétel mellett 102 millió euró nyereséget ért el, 38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. 2021-ben 5,0 milliárd euró forgalom után az egy évvel korábbinál 15 százalékkal magasabb, 273 millió eurós nyereséget realizált.

Az Inventronics tőzsdén jegyzett kínai vállalat, amelynek székhelye Hangcsouban található.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!