A csoport, amely a La Manche csatorna alatt húzódó, Nagy-Britanniát és Franciaországot összekötő alagút üzemeltetési jogait 2086-ig birtokolja, tavaly több mint egymilliárd euró bevételre tett szert, és évente több mint 20 millió utast szállít - írta az MTI.

A Getlink egyesíti az 1986-ban alapított Eurotunnel kereskedelmi márkáit, így idetartozik az Europorte, Franciaország első magántulajdonú vasútüzemeltető cége, az ElecLink, a Franciaországot és Nagy-Britanniát a Csatorna-alagúton keresztül majdan összekötő elektromos hálózat üzemeltetője, valamint a vasúti alkalmazottak magánoktatási központja (CIFFCO).

QP | Quality Placement

Évente 1,6 millió kamion, 2,6 millió személyautó és közel kétmilliárd tonna áruszállítmány halad keresztül a Csalagúton. Az egy gigawatt kapacitású ElecLink pedig hamarosan működni kezd.

A csoport tovább növekszik, mivel ügyfeleinek jelentős hozzáadott értékkel rendelkező szolgáltatásokat tud nyújtani, amire jó példa az ElecLink - mondta Jacques Gounon vezérigazgató.

A Getlink néven tovább működő vállalatcsoport 3300 alkalmazottat foglalkoztat. A Csatorna-alagút megnyitása, 1994 óta a tavalyi volt a legsikeresebb év, amikor is 200 millió eurós nyereséget termelt a londoni és párizsi Euronext tőzsdén jegyzett Eurotunnel.