Az adózott eredmény 1,4 milliárd dollár, részvényenként 86 cent lett az egy évvel korábbi 1,09 milliárd dollár, részvényarányosan 67 cent után. Szakértők jóval kisebb, 71 cent részvényarányos eredményre számítottak a negyedévre.

A cég bevétele 7 százalékkal, 10,7 milliárd dollárra nőtt, szintén felülmúlta az elemzői várakozásokban szereplő 10,4 milliárd dollárt. Júniusi jelentésében felemás számokat közölt a lánc.

QP | Quality Placement

A Nike negyedéves eredményjavulásában jelentős szerepet játszott, hogy a cég értékesítése 27 százalékkal, 1,7 milliárd dollárra, a nyeresége 33 százalékkal, 669 millió dollárra nőtt Kínában, Hongkongban és Tajvanon. A cég észak-amerikai értékesítése 4 százalékkal nőtt, a nyeresége pedig 2 százalékkal emelkedett.

Az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát összefogó térségben az értékesítés 12 százalékkal, a nyereség 22 százalékkal nőtt, az ázsiai és csendes-óceáni, illetve a dél-amerikai térségben az értékesítés együttesen 13 százalékkal, a profit 6 százalékkal bővült éves összevetésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!