A Nissan Motor kedden azt közölte, hogy a profitja 103,3 milliárd jen (934,25 millió dollár, 100 jen=256,48 forint) lett a december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében, ami 25,4 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

Elemzők nagyobb profittal, 116,49 milliárd jennel számoltak.

QP | Quality Placement

A Nissan részben a jen várható gyengülése miatt rontotta a folyó évre vonatkozó nyereség-előrejelzését. A cég most 110,6 jen/dollár árfolyamot alapul véve 450 milliárd jen profitra számít a március végével záródó pénzügyi évre az eddig 105 jen dollárárfolyam alapján becsült 540 milliárd jen nyereség helyett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!