A Nissan városi terepjárója, a Juke csaknem tíz éve jelent meg, a mostani frankfurti autószalonon pedig bemutatkozott az új változat.

A Totalcar szerint a Juke az úgynevezett szubkompakt crossover kategóriában az első volt a piacon. Az új Juke pedig már "nem az a szerethetően csúnya béka, ami eddig volt". A második generációnál az eddig különcséget felváltotta a vagányság, aztán majd eldől, ez is olyan szépen fogy-e, ahogy a kategóriaalapító elődje.

Pályafutása során ugyanis világszerte 1 millió darab fogyott belőle. A magyar piacon a Qashqai után a második legnépszerűbb Nissan-modell. Az év első hét hónapjában a Datahouse adatai szerint a Nissan összesen 2416 darab új autót adott el és 520 Juke-ot a magyar piacon, vagyis az eladások ötödét adta ez a modell.

Az új Juke 4,21 méter hosszú, a magassága közel 1,6 méter és 1,8 méter széles. Nagyobb lett a belső tere: a hátsó lábtér 5,8 centivel, a hátsó fejtér 1,1 centivel nőtt, a csomagtartó befogadóképessége 20 százalékkal 422 literesre gyarapodott. Az autót 117 lóerős 1 literes, turbós benzinmotorral szerelik, kérhető hozzá hat- és hétfokozatú váltó is.