Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az árbevétel 25,36 milliárdról 25,75 milliárd koronára nőtt. Ez kissé jobb a vártnál, a nettó eredmény viszont valamivel gyengébb, az elemzők 3,53 milliárd koronára számítottak.
A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 9,8 százalékkal 8,86 milliárd koronára emelkedett, enyhén meghaladva a 8,77 milliárd koronás elemzői várakozásokat.

Jon Fredrik Baksaas vezérigazgató bejelentette, hogy a vállalat működési teljesítménye és erős pénzügyi helyzete lehetővé teszi újabb részvény-visszavásárlási program beindítását. Ennek keretében a vállalat 15,2 millió részvényt vásárol vissza.

A Telenor részvényét hétfőn 124,20 koronán jegyezték záráskor. A negyedéves jelentés közzétételét követően kedden 1,8 százalékkal emelkedett az árfolyama.

A cég magyarországi érdekeltségének második negyedéves eredményeit ugyancsak kedden reggel közölték. A Telenor Magyarország 14,78 milliárd forint kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) ért el a második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 13,253 milliárd forinttal, miközben bevételei kissé, mintegy 0,5 milliárd forinttal, 38,159 milliárd forintra nőttek.

A Telenor közleménye szerint az eredmény növekedése a mobilinternet gyors ütemű terjedésének és a számlás előfizetések gyarapodásának köszönhető. Hangsúlyozzák, hogy az ügyfelek elégedettségének javítása érdekében a Telenor újabb befektetésekkel fejleszti hálózata minőségét és sebességét.