A Sanofi oldalán megjelent tájékoztató szerint az oltóanyag az influenza ellen hagyományosan alkalmazott, fehérjealapú oltóanyag.

A harmadik fázisú klinikai tesztek eredménye szerint a vakcina önmagában csak 57,8 százalékos hatékonyságú a Covid-19 enyhébb, általános tüneteivel szemben - ami jóval alacsonyabb, mint amit a Pfizer és a Moderna mRNS-alapú vakcinái nyújtanak -, azonban az új készítmény verhetetlen, 100 százalékos hatékonysággal büszkélkedhet a súlyos, kórházi kezelést igénylő panaszok ellen, valamint 75 százalékos védelmet nyújt a közepesen súlyos állapot ellen is.

Emlékeztető oltásként alkalmazva a készítmény 18-30-szorosára növelte a szervezetben az antitestek szintjét, így hatékony védelmet biztosít a koronavírussal szemben - olvasható a portálon.

Az új oltás engedélyeztetési folyamata hamarosan elindulhat az Egyesült Államokban és Európában is. A vállalat reméli, hogy a tesztek eredményei, illetve a régóta ismert és használt, fehérjealapú technológia segít meggyőzni az oltásokat eddig elutasító embereket is, hogy jelentkezzenek a vakcinák egyikéért.