Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Van, ahol a drágább prémiumból, máshol a hatósági áras benzinből fogyott ki egy-egy OMV-töltőállomás szombaton, pedig a kormány már a tartalékokat is megnyitotta az osztrák cégnek  – közölte az RTL Híradó.

A csatornának a benzinkutasok azt mondták, hiába várták a szállítmányt, nem érkezett meg, a cég viszont nem árulta el, hogy a keddi tűz miatti leállás okozott-e nehézséget a benzinkutak kiszolgálásában. 

Gulyás Gergely miniszter pénteken sem zárta ki, hogy lehetnek gondok, de azt mondta: hónapokra elegendő üzemanyag tartaléka van az országnak. A RTL Híradó hozzáteszi, a jövő hét elejétől újra teljes kapacitással gyárthat a MOL százhalombattai finomítója.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a schwechati olajfinomítóban történt baleseta létesítmény rendszeres karbantartását követő újraindításkor következett be, amikor az üzem egyik legfontosabb egysége, az úgynevezett desztillációs tornya sérült meg, ez pedig szinte a teljes feldolgozási folyamatot, legalábbis a nagy részét lehetetlenné teszi.