Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerda esti - tőzsdezárás utánra időzített - bejelentése szerint a Facebook az említett összeg egynegyedét készpénzben, a többit értékpapírokban fizeti. Az alkalmazottaknak szánt részvényeket az adásvétel véglegesítését követően, négy évre elosztva adják majd át.
Bejelentették azt is, hogy a WhatsApp társalapítója és vezetője, Jan Koum csatlakozik a Facebook igazgatótanácsához. Megmarad a márkanév is, és nem változik maga a szolgáltatás, amely a Facebooktól lényegében függetlenül működik tovább. Folytatódik természetesen az alkalmazás fejlesztése is.

A WhatsApp mobiltelefonos üzenetküldő szoftver interneten teszi lehetővé a kapcsolattartást a felhasználók közösségi profiljának és telefonszámának egymáshoz rendelésével. A felhasználók - elsősorban a fiatal korosztály - sms-üzenetek kiváltására használják a WhatsApp szolgáltatását, mivel szinte ingyenesen lehet vele üzenetet küldeni telefonszámok között.

A WhatsApp fejlesztői szerint a szolgáltatás szerverei naponta több mint tízmilliárd rövid szöveges üzenetet közvetítenek. A szolgáltatás több mint száz ország 750 mobilszolgáltatójánál elérhető és gyakorlatilag minden létező mobiltelefonos operációs rendszeren fut.

Ez a Facebook eddigi legnagyobb felvásárlása, amely mellett szinte eltörpül a legutóbbi ügylet, az Instagram fényképmegosztó szolgáltatás megvételének egymilliárd dolláros nagyságrendje.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója az ügylet bejelentésekor közzétett üzenetében kiemelte, céljuk olyan szolgáltatási világhálózat kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy bármely felhasználócsoport bármilyen típusú tartalmat megosszon. "Küldetésünk, hogy a világot nyitottabbá és kommunikációs kapcsolatokban sokrétűbbé tegyük" - fogalmazott.