Ahogy az államok, önkormányzatok, civil szervezetek, a cégek, köztük a boltláncok is beszálltak a háború miatt Ukraknából menekülő emberek megsegítésébe. 

A magyar Tesco több kamion adománnyal támogatja a menekülteket, de beszállt a mentésbe a Dieter Schwartz -  Európa egyik leggazdagabb embere - kezében lévő cégcsoport, amely többek között a Lidl- és Kaufland-áruházakat működteti. 

A német cég közölte: A Schwarz Csoportot mélyen megdöbbentették az Ukrajnában zajló események. Különösen egy ilyen nehéz időszakban fontos, hogy a nemzetközi kereskedelmi tevékenységet folytató Schwarz Csoport felelős vállalatként járjon el. A legfontosabb az azonnali segítségnyújtás, ezért a Lidl és a Kaufland kiskereskedelmi egységeket tulajdonló Schwarz Csoport a krízis kezdete óta különböző segélyszervezetekkel működik együtt a helyszínen, és már 3 millió euró értékben juttatott el pénzbeni és tárgyi adományokat. 

Ezt az összeget emeli most meg a csoport és így összesen 10 millió euró - 3,8 milliárd forint - értékű támogatást nyújt, tartós élelmiszerek, ruhaneműk, higiéniai és egyéb olyan termékek formájában, melyekre most a leginkább szükség van Ukrajna határmenti területein tartózkodó menekültek ellátásához.

Az ukrán háborúval kapcsolatos híreket ezen a linken olvashatja.