Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közel ezer vállalat változtatta meg piaci pozícióját Oroszországban vagy Oroszországgal

kapcsolatban a háború kezdete óta. Néhányan teljes visszavonulást jelentettek be, és visszafogták a tevékenységüket, mások csak felfüggesztették a jelenlétüket vagy a tervezett beruházásaikat hagyták abba, de vannak olyan cégek is, amelyek a szokásos módon folytatták munkájukat.

Jeffrey Sonnenfeld, a Yale Egyetem professzora a háború első napjaitól kezdve szakértőkből és hallgatókból álló csapatával figyelemmel kíséri az Oroszországban tevékenykedő vállalatokat. A listát először február 28-án tették közzé, akkor még mindössze néhány tucat vállalat jelentette be, hogy kivonul az orosz piacról.

A kutatók a vállalatokat nyilatkozataik és tetteik alapján öt csoportba osztották.

A naponta frissülő listában így külön csoportosítva jelennek meg azok a cégek, amelyek korlátozások nélkül folytatják tevékenységét Oroszországban, illetve azok, amelyek folytatják a működést, de új fejlesztésbe nem invesztálnak, valamint azok, amelyek csökkentették

tevékenységüket, továbbá azok, amelyek felfüggesztették vagy teljesen megszüntették a működésüket az orosz piacon.

A naponta frissülő lista szerint – melyet az Ekonomicsna Pravda is szemlézett – jelenleg 320 cég fordított hátat Oroszországnak, köztük olyan nagyvállalatok, mint a British American Tobacco, a Cisco vagy a Deutsche Telekom.