Szünetelteti kiadványainak megjelentetését Oroszországban a Condé Nast kiadó, mert cenzúrával kapcsolatos aggályok merültek fel.

A médiaóriás kedd reggel körlevélben értesítette dolgozóit döntéséről, amelyben azt írták, munkatársaik biztonsága és védelme elsődleges szempont világszerte, amennyiben ez nem biztosított, akkor a tartalmakat sem tudják megfelelően előállítani - írja a Business of Fashion.

"A közelmúltban az orosz kormány új cenzúratörvényeket fogadott el, amelyek mostantól lehetetlenné teszi számunkra a munkát" - írta Roger Lynch vezérigazgató.

A Condé Nast 1998-ban kezdett el publikálni Oroszországban. Olyan magazinokat adnak ki, mint a Vogue, a GQ, az Architectural Digest és a Glamour, valamint a CNX Russia kreatív ügynökség is a szárnyaik alá tartozik.

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt, az orosz médiahatóság az ukrajnai invázióról szóló hírekre vonatkozóan cenzúrát vetett be, ezeket az információkat immáron csak hivatalos orosz forrásból adhatják közre az orosz sajtóorgánumok.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken olvashatja.