„Kedves Vásárlónk, sajnos a koronavírus-világjárvány káros gazdasági hatásai minket is elértek, így azt szomorú hírt kell közölnünk Veletek, hogy az Orsay kénytelen magyarországi tevékenységét 2022. június 10-ig megszüntetni” – közölte az Orsay, amelynek 33 üzlete van itt.

A boltokban legkésőbb június 10-ig lehet beváltani az ajándékkártyákat és a klubutalványokat. Az üzleteben vásárolt nem hibás termékek esetén május 30-tól megszüntetik a visszavételi, levásárlási, pénzvisszafizetési lehetőséget - írja a hvg.hu.

A magyar leányvállalat, az MDO Kereskedelmi Kft. árbevétele 2019 után jelentősen csökkent, a 2020-as évet a cég 1,3 milliárd forintos veszteséggel zárta. Május 4-én azt jelentették be, hogy ideiglenesen leállítják a magyar online shopot - írja a portál.

A német ruhakereskedő Orsay osztrák leányvállalata, az Ordia előtte jelentett be fizetésképtelenséget. Az Orsay-csoport nemzetközi üzletláncot működtet azonos nevű márkanév alatt. A vállalatnak 705 üzlete van, ebből 197 Németországban.