Csődbe ment az Orsay németországi divatáruházlánc, ezért június végével bezárja mind a 130 németországi fiókját - a cég egyébként már májusban fizetésképtelenséget jelentett.

A vállalat még májusban döntött arról, hogy lakatot tesz mind az 51 Orsay-boltjára Ausztriában, de május 30-án a magyar üzletek bezárását is bejelentették - írja a Tiroler Tageszeitung.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a bolthálózat saját weblapján jelentette, hogy "kénytelen megszüntetni Magyarországi tevékenységét június 10-től". 

A boltokban legkésőbb június 10-ig lehet beváltani az ajándékkártyákat és a klubutalványokat. Az üzleteben vásárolt nem hibás termékek esetén május 30-tól megszüntetik a visszavételi, levásárlási, pénzvisszafizetési lehetőséget.

A vállalat Ausztriában 239 alkalmazottat bocsátott el, Németországban mintegy 1200 dolgozót. Az Orsay szerint a koronavírus-járvány már korábban nagy terhet jelentett számukra, és az ukrajnai háború ráadásul tovább csökkentette a német fogyasztók vásárlási kedvét - idézi a portál a cég indoklását.