A 2021 legjobb webáruházának járó Ország Boltja fődíjat a Márkabolt.hu érdemelte ki, amely a Minőségi I. díjat is elnyerte a műszaki cikk és mobilkommunikáció kategóriában. 

„Azóta, hogy legutóbb két éve adhattuk át személyesen az elismeréseket, gyökeresen megváltozott a világ: az e-kereskedelem több évet ugrott előre, megelőzte önmagát, miközben új fogyasztók százezrei próbálták ki az online vásárlást és a digitális tér más szolgáltatásait” – fogalmazott Rácz Csaba, az Árukereső.hu ügyvezető igazgatója.

Tíz év alatt megötszöröződött a hazai webáruházak egyik legrangosabb megmérettetésének mezőnye. Míg 2011-ben 440 webáruház indult el, tavaly már rekordszámú, több mint 2200 e-shop vett részt az Árukereső.hu által 11. alkalommal megrendezett versenyen.

Rácz szerint a mostani díjazottak nem csupán Magyarország legmegbízhatóbb szolgáltatását nyújtó webáruházai, hanem olyan vállalkozások, amelyek sikerrel vették ennek a kihívásokkal teli időszaknak az akadályait. "Képesek voltak előnyt kovácsolni a helyzetből: nem érték be azzal, hogy megtartsák vásárlóikat, hanem számukat és elégedettségüket is növelni tudták.”

Az idén először hirdettek ki különdíjasokat Marketplace kategóriában. A vásárlók kérdőíven értékelik az Árukereső Marketplace-en leadott vásárlásukat, majd ezen visszajelzések összesítése alapján állapították meg a különdíjasokat. Tavaly a legjobbnak a Marketworld.hu bizonyult, őt a Mall.hu és a Netkazán.hu követte a rangsorban.

A nyertesek teljes listája megtekinthető az orszagboltja.hu weboldalon.