A PayPal Holdings azt közölte - írta meg nem sokkal ezelőtt a Bloomberg -, hogy felmondja a Phoenix Sunsszal kötött szponzorációs szerződését abban az esetben, ha a csapatnak Robert Sarver marad az elnöke. 

A PayPal 2018 óta szponzora a város kosárlabda csapatának, de a világcég ez év végén leveszi a logóját a Suns mezéről, ha Sarver - akinek 35 százalékos tulajdonrésze van a csapatban - továbbra is a Suns-nál  dolgozhat. Az indok világos: a liga vizsgálata megállapította, hogy az elnük rasszista rágalmakat használt és zaklatta a női alkalmazottakat.

Az ügy olyannyira komoly, hogy a PayPal elnöke jegyzi a cég közlemémnyét. "A PayPal egy értékvezérelt vállalat, és erős tapasztalattal rendelkezik a rasszizmus, a szexizmus és a diszkrimináció minden formája elleni küzdelemben" - közölte Dan Schulman. Az elnök hozzátette: átnézték az NBA-liga független vizsgálatának jelentését a Phoenix Suns tulajdonosával, Robert Sarverrel kapcsolatban, és úgy találták, hogy "a magatartása elfogadhatatlan és ellentétes értékeinkkel.”

Az Országos Kosárlabda Szövetség a héten azt közölte, hogy Sarver egy év eltiltást kap és tízmillió dolláros pénzbírságra ítélik a független vizsgálat eredményeként.