Sajtóközleményben számolt be a német rekordbajnok Bayern München az aktuális gazdasági eredményeiről. A futbalklub mögöt álló vállalat ismét nyereségről számolt be a 2021/22-es pénzügyi évben, mincezt annak ellenére, hogy a koronavírus járvány hatásai miatt már a harmadik szezonban voltak kénytelenek korlátozott nézőszámmal üzemelni - miközben a csapat játszotta a legtöbb hazai mérkőzését az Allianz Arénában.

A korlátozások teljes feloldása a szezon végével jelentős pozitív hatással volt az üzleti eredményekre, így a forgalom is, a profit jelentősen nőtt az előző évhez képest. A 2021/22-es pénzügyi évben a cégcsoport teljes forgalma 665,7 millió eurót tesz ki, az adózás előtti eredménye (EBT) pedig 17,1 millió euróra nőtt (a korábbi ötmillióról több mint trilázódott) míg a nettó eredmény rubrikába 12,7 millió eurót sikerült beírni

"Ez egy erős eredmény. Nem hiszem, hogy bármely más élvonalbeli európai klub következetesen beszámolhat olyan eredményességről, mint az elmőlt három évben az FC Bayern" - mondta Jan-Christian Dreesen , a klub igazgatótanácsának alelnöke. Hozzátette: ez a dolog ugyan nem magától értetődő, de az FC Bayern soha nem költ többet, mint amennyit keres - ezért zárt ismét rendkívül jó pénzügyi évet a klub.