A heti ötezer dolláros villanyszámla esetéről a Dallas Morninig számolt be Amerikában, a legalább valamennyi hőért a bútorokat elégető austiniakról a helyi Austin American Stateman írt, az ABC pedig arról számolt be, hogy Houstonban milyen sokan kockáztatják a szénmonoxid-mérgezést a garázsban járatott autóval, és az így nyerhető fűtött helységért cserébe. A február elején négy államra, közülük a legsúlyosabban Texasra lecsapott extém téli időjárás következményeiről, a "Texas Freeze" okozta energiaellátási katasztrófáról világszerte beszámoltak a lapok és a híradók. Most új helyzet állt elő ebben a történetben.

Legalább 30 per indult már el amiatt, hogy a jellemzően nagykereskedelmi árakhoz kötött kisfogyasztói, lakossági (üzemi) fogyasztói árak elszabadultak a krízis idején. A potenciálisan milliárdos tétről szóló ügy kezdetéről az Oil Price azzal számolt be, hogy miközben négy állam is vitatja a felelősséget az akkori, rövid ideig tartó, de akár 15 ezer százalékos áremelkedés miatt, az érintett szereplők a texasi energiahálózatra és az ellátási infrastruktúra állapotára mutogatnak. A Wall Street Journal azt írta, hogy értesülései szerint e perek egy része a földgázszolgáltatók ellen irányul, akiket azzal vádoltak meg, hogy az általuk szállított gázt indokolatlanul túlszámlázták, így akarván nyerészkedni a katasztrófahelyzetben.

Az egyik pertársaságot képviselő CPS Energy úgy véli, hogy a gázszolgáltatók „a bejelentett katasztrófa idején profitáltak a szűkösségből”. A San Antonio-i székhelyű cég vezetője, Paula Gold-Williams szerint megdöbbentő, hogy Texas történelmének egyik legsötétebb időszakát kihasználva, hova emelték az áraikat a szolgáltatók. A másik oldalon lévők közül az egyik cég az Energy Transfer Partners. Mint az ügy egyik vádlottja, a cég úgy véli, hogy a perre vitt ügy a CPS Energy kísérlete arra, hogy elterelje a figyelmet saját, rossz kockázatkezeléséről, illetve az ilyen időjárási és fogyasztási helyzetekre való felkészülésének elmulasztásáról.

A szakértők szerint az elkövetkező hetekben újabb perek indulhatnak.