Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Felülmúlta az előzetes várakozásokat a Pfizer amerikai gyógyszergyártó vállalat második negyedéves eredménye. A cég három hónap alatt 27,7 milliárdos bevételt ért el, 47 százalékkal növekedett a tavalyi év azonos időszakához képest, ez egyben a legjobb eredmény a vállalat történetében. A Pfizer profitja is figyelemre méltó: 9,9 milliárd dollárra rúgott, ami 78 százalékos növekedés a tavalyi második negyedéves eredményhez képest – írja a CNBC híre nyomán a Világgazdaság

A bevétel nagyjából 2 milliárd dollárral lett több, mint amit a Wall Street-i elemzők vártak. A hatalmas bevételt elsősorban a koronavírus elleni vakcináknak és a vírus elleni tablettának, a Paxlovid sikerének köszönheti a vállalat.

A vakcina 8,8 milliárd dollárt hozott a Pfizernek a második negyedévben, a Paxlovid pedig 8,1 milliárdot. A cég a második negyedéves eredményének köszönhetően fenntartotta idei célszámait, vagyis vakcinákból 32 milliárd, a Paxlovidból pedig 22 milliárd dollárt várnak.

Az optimizmusra van is oka a vállalatnak, hiszen a Pfizer német partnere, a BioNTech júniusban 3,2 milliárd dolláros üzletet kötött az Egyesült Államok kormányával 105 millió vakcina leszállítására a várhatóan felfutó őszi járványhullámra készülve.

Az omikron új mutációi, a BA.4- és a BA.5-variánsok tartják most sakkban a világot. Visszajöhet a maszk, az amerikaiak pedig rendszeres oltakozást emlegetnek.

Az oltásokat várhatóan már a nyár végén elkezdik leszállítani, és a teljes mennyiség az amerikaiak rendelkezésére áll majd az év végére.