Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cáfolta a Pfizer azokat az elmúlt napokban megjelent híreket, mely szerint a Magyarországon törzskönyvezett hatféle fertőző agyhártyagyulladás elleni oltás közül három nem vagy csak nehezen beszerezhető lenne. A gyógyszergyár állítja, cégük folyamatosan biztosítja a hazai ellátást, mindkét forgalomban lévő meningococcus elleni oltóanyagából.

Az elmúlt időszakban valóban megnőtt az itthoni kereslet az agyhártyagyulladás elleni védőoltások iránt, amelyek egy ritka, gyors lefolyású, és gyakran halálos kimenetelű megbetegedés elkerülésében nyújtanak hatékony védelmet - tájékoztatott Zsigmond Krisztina, a Pfizer magyarországi vakcina üzletágának igazgatója. Álláspontja szerint a meningococcus C okozta megbetegedés elleni védelem idei ingyenessé tétele a két év alatti gyermekek számára egy igen fontos lépés volt a védettség kiterjesztésében.

A meglévő vakcinák mellett a jövőben a Pfizer egy új terméke is elérhető lesz, miután az Európai Gyógyszerügynökség május 24-én engedélyezte a leggyakoribb, meningococcus B szerocsoport okozta megbetegedés ellen védelmet nyújtó Trumenba nevű készítmény forgalomba hozatalát. Így már a cég készítményei lefedik a leggyakoribb megbetegedéseket okozó törzseket is.

Az agyhártyagyulladás elleni védőoltások iránti kereslet azután emelkedett meg, hogy tavaly decemberben három gyerek vesztette életét fertőző agyhártyagyulladás miatt.