Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bank MTI-hez eljuttatott féléves jelentése szerint a nettó nyereség elérte a 229 millió dán koronát, ez 45 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az ügyfelek fedezeti letétének állománya tovább nőtt, elérte a rekordnagyságot jelentő 98,3 milliárd koronát az időszak végére.

A Saxo Bank működési bevétele 1,56 milliárd korona volt, szemben a 2016 első félévi 1,46 milliárd koronával. A vállalat tőkehelyzete továbbra is szilárd: 2017. június 30-án az elsődleges alapvető tőkemutató 15,7 százalék, a Tier1 tőkemutató 17,8 százalék, az össztőkehányad pedig 20 százalék volt.

Kim Fournais, a Saxo Bank társalapítója és vezérigazgatója elmondta: "a 2017 első félévi eredmények visszaigazolják a folyamatos erőfeszítéseinket, amelyeket a felhasználói élmény és a technológia fejlesztése terén teszünk."

Idén májusban a Geely International Hong Kong, a Zhejiang Geely Holding Group Co, Ltd leányvállalata ajánlatot tett a Saxo Bank részvényeinek 30 százalékára. A tranzakciót várhatóan 2017 negyedik negyedévében véglegesítik.

A Kínában Geely márkanév alatt személygépkocsikat forgalmazó vállalat a tulajdonosa egyebek között a svéd Volvo Car Corp. autógyárnak, valamint a London Taxi Co. vállalatnak is. A Saxo Bank a Geely első befektetése a pénzügyi szektorban.

A Saxo Bank Csoport egy több eszközosztályban (multi asset) kereskedési lehetőséget nyújtó vezető befektetési szolgáltató, amely teljes körű technológiát, eszköztárat és stratégiai támogatást nyújt a kereskedési és befektetési tevékenységhez.

Az 1992-ben alapított Saxo központja Koppenhágában található, és több mint 1500 szakembert foglalkoztat a világ különböző pénzügyi központjaiban, így Londonban, Szingapúrban, Párizsban, Zürichben, Dubaiban és Tokióban.