Növeli termelését az Airbus. Az A320-as közép-hatósugarú szériában a jelenlegi 40-ről a harmadik negyedévre havi 43-ra, a negyedik negyedévben pedig 45-re növeljük a gyártási darabszámot - jelentette be Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója. A kisebb A220-as szériából az első negyedév végére négyről havi ötre emelik a termelést. A széles törzsű gépek gyártási volumenét viszont a már januárban tett bejelentés szerint nem emelik meg.

Az Airbus vezérigazgatója szerint a légi közlekedés valószínűleg 2023 és 2025 között heveri majd ki a koronavírus-válságév következményeit, de azt is először a belföldi és rövid hatósugarú járatok esetében. A főként széles törzsű repülőgép típusokat közlekedtető nemzetközi járatok esetében a forgalom még évekig gyengélkedhet mielőtt visszatérne a válság előtti szintre.

A koronavírus-válság miatt lecsökkent kiszállítások és több ezer munkahely leépítésének költségei miatt veszteséggel zárta a 2020-as évet az Airbus, bár a negyedik negyedévben már nyereséget könyvelt el, és az idén már kiszállításai stabilizálódására számít. Az Airbus értékesítési árbevétele tavaly 29 százalékkal, 49,9 milliárd euróra csökkent. A cég összesen 568 darab repülőgépet szállított le a megrendelőinek 2020-ban, ami 34 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A megrendelési állomány is megcsappant: 2020-ban mindossze 33,29 milliárd euró értékben kötöttek üzletet, ami 59 százalékos visszaesést jelentett a 2019-ben realizált 81,19 milliárd eurós megrendelési tételnél.