A közlemény szerint a negyedév tevékenységének középpontjában a csoport átszervezésének és finanszírozásának, a beszállítókkal való kapcsolatok átalakításának kérdései álltak. A csoport 758 millió euró árbevételt könyvelt el a harmadik negyedévben, ami bő 10 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A működési veszteség 17,3 millió euró volt, tavaly ilyenkor mínusz 10 millió eurót tett ki üzemi szinten a hiány. Adó előtt 32,4 millió euró veszteséget kellett elkönyvelnie a Praktikernek, gyakorlatilag ugyanannyit, mint egy éve. A pénzügyi eredmény mínusz 22 millió euróról mínusz 15 millióra javult.

Németországban a vállalati eredménybeszámoló szerint rosszabb volt a negyedév, mint külföldön: a forgalom 11,7 százalékkal csökkent, míg a nemzetközi érdekeltségeknél 6,8 százalékkal, Magyarországon 7,1 százalékkal 28 millió euróra.

A társaságnál október elején jelezték, 40 millió eurós hitelt szereztek az átszervezéshez, hogy megmentsék a veszteséges és eladósodott céget. A Praktiker elsősorban azért jutott válságba, mert nem vált be az alacsony árakra és rendkívüli akciókra épülő stratégiája.