Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

67 éves korában meghalt a Lukoil alelnöke, Ravil Maganov – írja a Reuters. A lap orosz forrásokra hivatkozva azt írja, az olajvállalat vezetője kiesett egy moszkvai kórház ablakán.

Oroszország második legnagyobb olajvállalatának alelnöke csütörtökön halt meg, a Lukoil nem kommentálta az esetet. Az orosz sajtó egy része öngyilkosságként, egy másik véletlen balesetként kezeli a balesetet. Maganov a kórház egy olyan részlegén esett ki a hatodik emeletről, ahol sajtóértesülések szerint nincsenek térfigyelő kamerák, vagyis azt, hogy pontosan mi történt vele, egyelőre nem tudni. Az orosz portálok közül azok, amik balesetként hivatkoznak Maganov halálára azt írják, hogy a férfi cigarettázni ment ki az erkélyre, onnan esett le – írja a Hvg. Az orosz sajtó szerint Maganov szívbeteg volt, rutinvizsgálatra érkezett a kórházba.

Maganov közel harminc éve, 1993 óta dolgozott a cégnél, és 2020-ban került a vezetőségbe. Szoros viszonyt ápolt Vagit Alekperovval, a Lukoil egyik alapítójával. Alekperov vagyonát Nagy-Britannia befagyasztotta és április óta a beutazását is megtiltotta a brit kormány.

Ravil testvére, Nail Naganov egy másik, kisebb orosz olajvállalat, a Tatnyeft vezetője.

Tragikus sorozat

A Lukoil volt topmenedzsere, Alekszandr Szubbotin szintén rejtélyes körülmények között halt meg májusban: a milliárdos holttestét egy sámán lakásának alagsorában találták meg Moszkva közelében, ahol állítólag jamaikai vuduszertartásokat végeztek. A halál oka hivatalosan szívelégtelenség volt, orosz hírforrások szerint Szubbotin súlyosan ittasan, bedrogozva ment a sámánhoz.

Szintén májusban halt meg a Gazprom egyik síközpontjának igazgatója, Andrej Krukovszkij. A Szocsi mellett található – Vlagyimir Putyin által is gyakran látogatott – Krasznaja Poljana síközpont 37 éves igazgatója állítólag hegymászás közben vesztette életét, miután leesett egy szikláról. A Napi.hu májusi cikkéből kiderült: néhány hónap alatt ő volt az ötödik Gazprom-vezér, aki rejtélyes körülmények között meghalt.

A Gazprombank alelnöke, Vlagyiszlav Avajev is hasonló körülmények között halt meg 51 évesen. Őt lelőtték, moszkvai lakásában találtak rá. A gyilkosa végzett feleségével és 13 éves lányával is. A Gazprom egy másik menedzsere, Alekszandr Tyuljakov már február 25-én meghalt, őt felakasztva találták meg Szentpéterváron.

Januárban a Gazprom egyik leányvállalatának vezetője, Leonyid Schulman követett el öngyilkosságot Szentpéterváron (a hivatalos verzió szerint felvágta az ereit a fürdőszobájában, állítólag búcsúlevelet is hagyott).

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport