Holtan találták torontói otthonában pénteken Barry Sherman kanadai milliárdost és feleségét, Honey Shermant. Egyelőre nem tudni pontos részleteket a körülményekről - írja a magyar portál.

A BBC beszámolója szerint testüket az alagsorban találták meg, de nincs nyoma annak, hogy erőszakosan jutottak volna be a házukba. Utóbbit épp eladni készültek, az ingatlanügynök épp emiatt járt az épületben, amikor holtan találta a párt. A rendőrség nem közölt részleteket, de azt mondták, gyanúsak a körülmények.

Sherman az alapítója az Apotex nevű generikus gyógyszereket előállító vegyipari cégnek. Ebből származott vagyona is, amelyet 2013-ban 3,7 milliárd dollárra (1000 milliárd forintre) becsültek, amellyel a Forbes listája szerint Kanadában a 7., a világon a 363 leggazdagabb ember volt.

A családot nagy filantrópként ismerték, több civil szervezetet és jótékonysági alapítványt hoztak létre, illetve támogattak - Bill és Melinda Gates mögött az egyik legnagyobb adakozók voltak. Több kanadai politikus is együttérzését fejezte ki a halálesetek miatt.

A címlapkép forrása: Reuters/Chris Helgren.