Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A müncheni székhelyű vállalat pénteken közölte, hogy 2,09 millió BMW márkájú személyautót értékesített 2019-ben, ami 4,2 százalékkal haladja meg az előző évi adatot. Immár a hetedik egymást követő évben ért el újabb értékesítési rekordot a BMW.

Mindazonáltal a stuttgarti székhelyű Mercedes-Benz eladásai kétszer gyorsabban emelkedtek tavaly, így 9,9 százalékkal 2,29 millióra növelték a tulajdonosoknak átadott új autók számát - írta az MTI.

A BMW-nél főleg az utcai terepjárók (SUV) és az 1-es sorozat teljesített kiemelkedően: előbbi kategóriában 9,6 százalékkal, utóbbiban 15 százalékkal több járművet értékesítettek.

A BMW konszern - a BMW mellett a Mini és a Rolls-Royce márkák - teljes eladásai 4,1 százalékkal 2,46 millió autóra nőttek 2017-ben.

Pieter Nota, a BMW értékesítési igazgatója közölte, bízik abban, hogy a BMW eladásai idén is növekedni fognak, miközben a jövedelmezőségre is nagy figyelmet fordítanak.

A Volkswagen konszern luxusautó divíziója, az Audi ugyancsak a pénteki nap folyamán teszi majd közzé tavalyi értékesítési statisztikáját.

A nyitókép forrása: Shutterstock