A krízisellenes ülés egyik fő témája lehet a korábban a bank által következetesen tagadott, többmilliárd eurós részvénykibocsátás - számolnak be a vezető olasz lapok, bár a bank ezt nem erősítette meg. A bank már korábban tervezte bizonyos vagyonelemei eladását, így például a legnagyobb olasz biztosítóban, a Generaliban levő részesedésén is túladna.

Kelet- és közép-európai üzletágukkal kapcsolatban nincsenek eladásai tervek. Egy spanyol lap kérdésére - amely arról közölt értesüléseket, hogy a spanyol Santander bank esetleg ajánlatot tenne az UniCredit kelet-európai részére - az UniCredit egyik szóvivője azt felelte: a kelet- és közép-európai térség kulcsfontosságú piac és növekedési motor a csoporton belül, így eladása nincs napirenden.

A bankcsoport a jövőbeli növekedés motorját is Közép-Kelet-Európában látja, itt a bevételek 24 százalékkal nőttek a második negyedben, a térségbeli érdekeltségek adózott eredménye 416 millió euró volt, míg az első negyedben 326 millió. Az UniCredit 22 nyugat- és kelet-európai országban van jelen; fiókjainak száma meghaladja a tízezret. Magyarországon idén szeptemberben Miskolcon nyitotta meg századik magyarországi fiókját.

A piaci érték alapján második legnagyobb olasz bank részvényei igencsak szenvedtek október első hetében, amit a pénzpiaci zavarban való kitettséggel, valamint a lehetséges osztalékcsökkentéssel és új részvénykibocsátással magyaráznak. Az olasz bankszektorban a legkeményebb csapást az UniCredit szenvedte el a hitelválság kapcsán, mivel kitettsége jóval nagyobb hazai vetélytársaiénál.

Az eddigi pozitívról a köztes stabil fokozat kihagyásával egyenesen leminősítést valószínűsíto negatívra rontotta csütörtökön a Kelet-Európában igen aktív olasz UniCredit bankcsoport és egyes érdekeltségei adóskockázati osztályzatainak kilátását a Fitch Ratings.