A légitársaság most tér át a korábban áprilistól a jövő év márciusáig tartó menetrendről a január-decemberi rendszerre - hívja fel a figyelmet a portál.

A változás miatt a pilóták és a légi utaskísérők tömegesen veszik ki elmaradt szabadságaikat, mert attól tartanak az évkezdet áthelyezése miatt bent ragadnának a szabadnapjaik. E miatt személyzethiány alakult ki, s ez az egyik fő oka a járatritkításnak. Az egyéb okok között van még a brit, a német és spanyol légiirányítás kapacitásának a szűkössége, valamint a több franciaországi sztrájk is.

A menetrend átalakításának hátterében az is áll, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen nőttek a késések. A járatkimaradások 285 ezer utazást érintenek majd, a Ryanair pedig a negyven fontos járatmódosítási díj felfüggesztésével igyekszik úgy átszervezni a foglalásokat, hogy minél kevesebb embert érintsenek a törlések.

Közben már megkezdődtek a törlések, s az utasok egy része arról panaszkodik, hogy a kimaradások miatt már napok óta nem tud hazajutni - tudta meg az Independent című brit lap. (Arról nincs egyelőre hír, hogy az akadozások hogyan érintik a magyarországi járatokat.)