Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Rivian és a Mercedes-Benz Vans még szeptemberben kötött keretmegállapodást, hogy elektromos furgonokat gyártsanak Lengyelországban, Magyarországon, vagy Romániában található valamelyik gyáregységben, vegyesvállalat keretében - írja az MTI.

A Rivian haszongépjármű platformjára épülnek majd az Amazon furgonjai is, amelyek az Egyesült Államokbeli Illinois-ban készülnek. A vállalatnak eddig 100 ezer elektromos furgonra kapott megrendelést az Amazontól, amely a Rivian legnagyobb befektetője.

A közös projekt felfüggesztése ugyanakkor nem érinti a Mercedes-Benz lengyelországi Jaworban található gyártóüzemét, valamint a vállalat átállási stratégiája a az elektromos autógyártásra is változatlan marad – közölte Mathias Geisen, a Mercedes-Benz Vans vezetője.

A többi elektromos járműveket gyártó vállalatokhoz hasonlóan a Riviant is súlyosan érintik a globális ellátási láncok problémái, ami miatt a vállalat arra kényszerült, hogy a az év elején felére, 25 ezer darabra csökkentette a termelési előrejelzését.