Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 116 éves Rolls-Royce cég kedden azt közölte, hogy tavaly 5152 autót adott el, ami jelentős, 25 százalékos növekedés 2018-hoz képest. Tavaly különösen nagy volt az érdeklődés az autógyártó Cullinan városi terepjárója (SUV) iránt - idézi a közleményt az MTI.

A BMW csoporthoz tartozó Rolls-Royce-ból tavaly a legtöbbet az Egyesült Államokban adtak el, majd Kína és Európa következett a listán.

A Volkswagen csoporthoz tartozó Bentley tavaly 5 százalékkal, 11 ezer 6 autóra növelte eladásait. Különösen Európában és az Egyesült Államokban sikerült bővíteni az értékesítést, elsősorban új, Continental GT Convertible modelljének és néhány, limitált gyártású autójának köszönhetően.

Tavaly 1940 Bentley autót adtak el Kínában, ami mintegy 12 százalékos csökkenés 2018-hoz képest. A visszaesésben szerepet játszott a Continental GT modell késői, decemberi bevezetése az ázsiai piacon.

Tavaly a Bentley gyártása ismét nyereségessé vált, de a cég pontos számokat még nem közölt. Egy évvel korábban, 2018-ban 288 millió euró veszteséggel zárta az évet a gyártó.