Az Index az egyik olvasójától úgy értesült, hogy a Wizz Air légitársaság július 26-án kint hagyta utasait Rómában, mert törölték a járatot sztrájk miatt. Átfoglalni nem lehetett, a legközelebbi járat augusztus 2-án indul. A légitársaság egy éjszakára ad szállást - írta az olvasó.

A portál megkereste a légitársaságot, hogy tájékoztatást kérjen a történtekről, illetve közöljék, mit tesznek a kint rekedt utasok érdekében.

"Az olasz légiforgalmi irányítás július 26-ára meghirdetett sztrájkja a Wizz Air néhány, aznapra tervezett olaszországi járata számára késésekkel és járattörlésekkel járt. Az érintett utasokat tájékoztattuk a lehetőségeikről, és felajánlottunk számukra egy alternatív Wizz Air járatot, a teljes viteldíj visszatérítését, vagy kreditként az eredeti viteldíj 120 százalékát. Bár az olaszországi sztrájk a teljes légiközlekedési iparágat érinti, és nincs ráhatásunk, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért" - írta válaszában a légitársaság.