Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint 6,1 millió hamburgert vásároltak a romániaiak 2021 májusa és 2022 májusa között. Ennek a mennyiségnek több mint 41 százalékát Bukarestben rendelték – idézte a Maszol a Glovo ételkiszállító alkalmazás által készített elemzést.

Világviszonylatban a negyedik helyet foglalja el Románia a hamburgert is tartalmazó rendelések tekintetében, az ottani városok közül Bukarestben, Konstancán, Temesváron, Kolozsváron, Craiován és Iaşi-ban a legnagyobb a hamburgerfogyasztás.

A romániaiak az ünnepekkor is előszeretettel fogyasztanak hamburgert: karácsonykor több mint 6 ezer, húsvétkor több mint 8 ezer darabot rendeltek. E mennyiség 15 százalékát a vegetáriánus és vegán burgerek tették ki, a rendelések 9 százaléka 23 és 2 óra között futott be. A legtöbb hamburgert pénteken rendelik az emberek.

Az applikáción feladott legnagyobb értékű hamburgerrendelés 1380 lejt (110 ezer forint) összesített, 36 hamburgert, sült krumplit és majonézt tartalmazott. A Glovo az egyik legjelentősebb ételkiszállító alkalmazás. A 2015-ben Barcelonában alapított cég 25 európai, közép-ázsiai és afrikai országban van jelen.