A több mint 8 millió euró értékű beruházás során hatra bővül a csíkszeredai sörgyár töltősorainak száma, ami közel 20 százalékkal növeli majd az éves termelést.

"Az elmúlt másfél évben számos egyeztetést folytattunk a helyi gazdasági szereplőkkel a közösségünk jövőjét illetően. Nagy öröm számunkra, hogy ennek eredményeként a Heineken Romania is a gazdaságfejlesztést célzó törekvéseink részévé válik" - mondta Korodi Attila polgármester.

Federico Agressi, a Heineken Romania ellátási láncért felelős igazgatója szerint fontos kötelezettségvállalás ez a beruházás, amely már tervezési fázisban van, és az építkezési engedély birtokában nemsokára a konkrét munkálatok is elkezdődhetnek. A tervek szerint jövő év közepén már működni is fog a legújabb technológiájú töltősor. A beruházás minden fázisában nagy figyelmet fordítanak a helyi vállalkozókkal való együttműködésre - írja az MTI.

A gyár munkaközösségének értékét és saját munkájuk gyümölcse fölött érzett büszkeségét emelte ki Eduard Polschi, a sörgyár menedzsere, aki szerint ez a tény is megerősíti a beruházás fontosságát. Elmondta, jelenleg a gyár évi 1,3 hektoliter sört gyárt, az új töltősor üzembe helyezésével ez 1,6-ra növekszik és húsz új munkahelyet teremt.

A Heineken Romániában négy sörgyárat működtet, közülük kettőt Székelyföldön. A csíkszeredai, marosvásárhelyi craiovai és kostancai gyárakban olyan sörmárkákat gyártanak, mint a székelyföldi köznyelvben csíki sörként meghonosodott a Ciuc Premium, a Harghita, a Golden Brau, a Bucegi, a Neumarkt, a Silva és Hategana.