Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

„Ellentétben az Európai Unió számos más repülőterével, amelyek a koronavírus-járvány alatt kiesett forgalom visszaszerzése érdekében csökkentik áraikat, vagy befagyasztják a díjakat, hogy ösztönözzék az utasforgalom növekedését” - írta a hírportál a légitársaság közleményére hivatkozva.

A Ryanair szerint a brüsszeli repülőtér díjemelése a jövőben tovább fogja rontani a légikikötő versenyképességét Európában.

A diszkont légitársaság már 2022 szeptember elején bejelentette, hogy október végétől márciusig ideiglenesen bezárja a brüsszeli repülőtéri bázisát, most azonban a végleges kivonulásról döntött. Ennek értelmében a Ryanairnek nem lesznek repülőgépei és személyzete sem a brüsszeli repülőtéren, azonban társaság a 2023-as nyári szezonban továbbra is üzemeltet járatokat a brüsszeli repülőtér és 12 európai célállomás között, más európai repülőtereken állomásozó repülőgépekkel.

A Ryanair döntése csak korlátozott hatással van a brüsszeli repülőtér célállomáshálózatára, bár a repülőtársaság tevékenysége bővítette a repülőtér kínálatát

- közölte a Brussels Airport, amely az áremelésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az új viteldíjak kialakításánál figyelembe veszik az energiaárak meredek emelkedését és a nagyon magas inflációt, amelyek jelentős hatással vannak a repülőtér működésének költségeire.