A Ryanair harmadával csökkenti a korábban tervezett kapacitását az idei téli szezonra, és immár csak a tavalyi forgalom 40 százalékával számol idén, szemben a korábbi 60 százalékos becsléssel - írja a CNBC az ír cég közlése nyomán.

A jövő márciusban véget érő pénzügyi évben jelenleg 38 millió utassal számolnak a korábbi 50 millió helyett, ami 2019-ben még háromszor annyi, 149 millió utast jelentett. A cég vezérigazgatója, Michael O'Leary előrebocsátotta, hogy az előrejelzéseket tovább ronthatják, amennyiben folytatódnak az egymás utáni szigorú korlátozások Európa-szerte a járvány második hullámára adott válaszként.

"Mélységesen sajnáljuk, hogy vissza kell vennünk a téli menetrendünkben, de ezeket az intézkedéseket ránk kényszerítette az, hogy a kormányok rosszul kezelték az uniós légiközlekedést. Törekszünk arra, hogy a lehető legsűrűbb menetrend szerint repüljünk, ésszerű keretek között" - mondta O'Leary.

A cég téli menetrendjében a célállomások 65 százalékát fenntartja, viszont ritkított járatszámmal. Eközben bezár bázisokat Írországban, Franciaországban, és egyéb európai telephelyein is jelentős korlátozásokat léptet életbe. A Ryanair közlése szerint mindent megtesznek, hogy fizetés nélküli szabadságokkal és átszervezésekkel az alkalmazottak lehető legnagyobb hányadát megtartsák.