A fapados vezére szerint az uniós igazolással utazó emberek nem jelentenek veszélyt, így érthetetlennek tartja, hogy miért szigorítana néhány ország az ő esetükben is: Németország a Portugáliából érkezőnek karanténkötelezettséget írt elő keddtől a delta variáns terjedése miatt, illetve az Egyesült Királyságból érkezők esetében is utazási korlátozásokat javasolt május végén.

A digitális Covid-igazolás biztosítékokat ad a németeknek, hogy az érkezők be vannak oltva, vagy tesztelték őket. Merkel két héttel ezelőtti terve, amellyel karanténba rakta volna az Egyesült Királyságból érkezőket értelmetlen volt, hiszen az Egyesült Királyság az egyik legátoltottabb ország Európában - fogalmazott Michael O'Leary a portálnak.

Emellett elutasította az Európai Számvevőszék jelentését, amely szerint tavaly tavasszal az EU és a légitársaságok cserben hagyták az jegyük árának visszatérítését kérő utasokat.

Az irodáink zárva voltak három hónapig, tehát hogyan kellett volna elvégezni a visszatérítéseket? Senki nem mehetett be az irodába. Szerintem a Számvevőszék jelentése a a szemétbe való - mondta a vezérigazgató.

Az igazgatótól megkérdezte az Euronews, hogy több magáncéghez hasonlóan a Ryanair is használja-e majd a szivárványszínű zászlót, hogy kiálljon a melegek jogai mellett.

"Még nem gondoltunk erre. De ha valaki azt szeretné, hogy tűzzünk ki egy LGBTI-zászlót, örömmel megtesszük. Örömmel látjuk az összes felekezet, nem és szexuális közösség tagjait, amennyiben a Ryanair-rel utaznak, minket nem érdekel. Nagyszerű kérdés volt, még nem hallottam ezt" - mondta nevetve a légi cég vezérigazgatója.