Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A holland légitársaság szombat este azért törölte az Amszterdamba érkező járatokat, mert a rossz időjárási viszonyok miatt nem indulhattak repülőgépek a Schiphol nemzetközi repülőtérről, így túlzsúfoltság alakult ki a légikikötőben, amely már nem volt képes több utast fogani - idézi az MTI a cikket.

A holland hírportál szerint René de Groot, a KLM ügyvezető igazgatója kijelentette: vasárnap "nehéz napra számítanak", ugyanis minden igyekezet ellenére várhatóan csak a nap végére áll helyre a repülőtér rendes menetrendje.

Az előző esti kedvezőtlen időjárási viszonyok és a kifutópálya karbantartása dominóeffektust előidézve okozott fennakadásokat szombaton. A KLM arra számít, hogy a légitársaság a korábbi terveknek megfelelően vasárnap ismét teljes körűen tud működtetni minden járatot anélkül, hogy a szombati esethez hasonlóan ismét üres gépek indulnának Amszterdamba az európai állomásokról a túlzsúfoltság elkerülésére - tette hozzá.

A napilap beszámolója szerint szombaton este a KLM 42 járata tért vissza üresen az amszterdami légikikötőbe annak elkerülésére, hogy az átszálló utasok beláthatatlan időre a repülőtéren rekedjenek.

A KLM arra számít, hogy az előző napi fennakadások miatt feltorlódott utasok magas száma ellenére elkerülhető lesz a szombatihoz hasonló intézkedés újbóli bevezetése, noha az esős és szeles időjárás továbbra sem kedvez a repülőgépek indulásának és fogadásának.