Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kis cseh sörfőzők a válság legnagyobb áldozatai köré tartoznak, mert vásárlóikat, a vendéglőket márciusban bezártak. Termékük kereslete egyik napról a másikra szűnt meg. Az egyik a közép-bohémiai családi sörfőzde, a Kytín tulajdonosa, Michal Pomahac a közösségi médiában akciót indított a cseh termelői sör megmentése érdekében, Zachran pivo, Mentsd meg a sört! címen - írta a Radio Praha

Kollégái azonnal csatlakoztak hozzá, nem csupán Csehországból, hanem Szlovákiából is. A kezdeményezés, amelyet március 25-én indítottak útjára bevált: a Kytín néhány hét alatt eladta a sör szerelmeseinek a nyakán maradt 14 ezer liter sört. A tulajdonos elmondása szerint ezt követően átálltak arra, hogy más sörfőzőknek segítsenek, amelyek nagyobb eladatlan készlettel rendelkeztek.

A Mentsd meg a sört! mozgalom 328 kis sörfőzde termékeit kínálja Csehországban és Szlovákiában. A sört az interneten lehet megrendelni, majd felkeresve a sörfőzőt el lehet vinni. Egyes cégeknek saját online shopjuk is van, amihez kiszállítási szolgáltatást is kínálnak. A siker ellenére a sörfőzők egyesülete arra számít, hogy a termelés 80-85 százalékos visszaesését nem mindegyik kis cég éli túl.