A Skeleton Technologies és a Siemens technológiai partneri együttműködésre lépett, hogy teljesen automatizált, digitális gyártási technológiát fejlesszen, tervezzen és vezessen be szuperkondenzátorok gyártásához Németországban - adta hírül a Siemens.

Az együttműködés a szuperkondenzátorok tervezésétől kezdve a gyártáson át a szolgáltatásokig a Skeleton teljes értékláncának digitalizálását célozza. A megvalósuló gyártási technológia öt éven belül várhatóan 90 százalékkal csökkenti majd a termelés költségeit.

A szuperkondenzátor – az akkumulátorhoz hasonlóan – energiát tárol, de míg utóübbi működése kémiai reakción alapul, addig a szuperkondenzátor elektromos mezőben raktározza el az energiát.

A Skeleton termékei az autóiparban, a szállítmányozásban, az energiahálózatokban és az ipari alkalmazásokban segítik a fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését. Szabadalommal védett „ívelt grafén” anyaguknak köszönhetően a gyártó szuperkondenzátorai a legnagyobb energiasűrűséget kínálják a piacon, szinte azonnali töltés és kisütés, nagy megbízhatóság és nagyon hosszú élettartam jellemzi őket.

A Markranstädtban épülő új gyárban a tervek szerint 2024-ben indul a termelés, amelynek volumene elérheti az évi 12 millió szuperkondenzátor-cellát. A létesítmény második ütemének befejezése 2025-re várható. Az új gyár teljesítménye így a Skeleton mostani, Großröhrsdorfban működő üzemének negyvenszerese lesz.