Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Berlinben már akkor kialakult a vállalkozásindítás kultúrája, amikor "a Szilícium-völgyben egyetlen garázs sem volt még", az 1847 óta működő Siemens pedig most visszatér alapításának helyszínére, és itt összpontosítja a negyedik ipari forradalommal kapcsolatos fejlesztéseit - mondta a cég vezetője, Joe Kaeser, miután aláírta a Siemens Campus elnevezésű projektről szóló megállapodást a tartományi rangú főváros kormányzó polgármesterével, Michael Müllerrel - írja az MTI.

A Siemens számos lehetséges beruházási helyszínt megvizsgált, Berlin a többi között ázsiai és amerikai városokkal szemben került ki győztesen. Az innovációs központot a vállalat "szülőhelyén", a Siemensstadt nevű negyedben építik ki. A városvezetés az infrastruktúra fejlesztésével, például a megfelelő internetkapacitás biztosításával és a műemléki védettségű ipari épületek átalakítását szabályozó előírások rugalmas alkalmazásával segíti a beruházást.

A Siemens Campus főleg kutatás-fejlesztési laboratóriumokból és technológiai innovációval foglalkozó induló vállalkozások - startup cégek - munkájához szükséges irodákból áll majd, de építenek szállodát, iskolát és 200 ezer négyzetméteren lakásokat is. A társaság egyebek mellett a mesterséges intelligenciával és az elektromos mobilitással kapcsolatos fejlesztéseit végzi majd a központban, amely 2030-ig épül fel.