Az Index beszámolója alapján olyan olvasóik is megtudták, hogy mi az új jelszavuk, akik soha semmilyen kapcsolatban nem voltak a szervezettel vagy jogelődjeivel és pillanatnyilag nem is terveznek ilyesmit.

Takarékbank most végbement egyesítését követően több panasz éri az informatikai rendszert, fennakadások vannak egész nap.

A bank szakértőinek az az álláspontja, hogy a bankszünnapok után túl sok ügyfelük akart bankolni, emiatt pedig túl lett terhelve a rendszerük.

Amelyik ügyfelüknek elintéznivalója lenne, annak azt tanácsolják, hogy ne most akarja ezt csinálni, vagy menjen be a Takarékbank egyik fiókjába, azok még működnek.

FRISSÍTÉS:

Reagált a Takarékbank:

A bankrendszerben teljesen bevett gyakorlat - így a Takarékbanknál is -, hogy az internetbanki szerződésben megadott mobilszámra küldik az ügyfeleknek a jelszót a pénzintézetek. Felhasználónevet ugyanakkor sosem küldenek, így teljesen kizárt, hogy egy sms-ben kapott jelszóval valaki be tudjon lépni más felhasználó internetbanki fiókjába. Csak akkor kaphat valaki úgy sms-üzenetet, hogy nem ügyfele a Takarékbanknak, ha korábban más használta azt a mobilszámot, aki telefonszámának változását nem jelentette be a banknak, régi számát pedig a mobilszolgáltató közben más előfizetőnek adta.