Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Time Inc. sajtóvállalat adja ki - kisebb, ismeretlenebb lapok mellett - a Time magazint, a People című heti képeslapot, a Sports Illustrated című sportlapot és a Fortune című, tekintélyes gazdasági lapot is - írta az MTI.

A cég elnök-vezérigazgatója, Rich Battista szerint "fájdalmas, de szükséges" döntésről van szó. A lapok példányszáma ugyanis folyamatosan csökken és az olvasóközönséget nem sikerült átterelni az online kiadásokhoz.

Az elbocsátásokra idén év végéig kerül sor, az elbocsátandók több mint felét az Egyesült Államokban lévő szerkesztőségekből küldik el. Az eladósodott vállalatnak - a tavaly év végén közzétett adatai szerint - 7450 munkatársa van világszerte.

Az anyagi gondok hónapok óta érzékelhetőek voltak. Májusban már felmerült néhány lap eladása, áprilisban pedig a Time magazint is dobra akarták verni. Végül a vállalatvezetés úgy döntött, hogy nem adják el a lapokat, hanem megpróbálnak megegyezni a hitelezőkkel és felfejlesztik az újságok digitális kiadásait.

"A Time Inc. gyors átalakuláson megy át egy amúgy is dinamikusan változó iparágban" - fogalmazott Battista a munkatársaknak küldött egyik belső feljegyzésében, hozzátéve, hogy "az átalakításhoz idő és türelem kell".

A Sports Illustrated még az idén videószolgáltatást indít: dokumentumfilmeket és a magazin újságíróinak videóriportjait közlik majd - írta az MTI.

(A kép forrása: Pixabay)