Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Deutsche Bahn és az SBB tovább bővíti a Svájc és Németország közötti nemzetközi személyszállítási szolgáltatások körét.

A koronavírus járványt megelőzően a Németországba irányuló vasúti közlekedés iránti kereslet folyamatosan nőtt, amely mára visszatért a 2019-es szintre. Várhatóan 2026-tól több közvetlen összeköttetést kínálnak majd Bázelen keresztül különböző németországi célállomásokra - olvasható a Stadler lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A szolgáltatásbővítéshez az SBB vonatainak óránként 250 kilométeres sebességgel kell tudniuk közlekedni a DB nagysebességű vonalain, ezért az SBB további hét Giruno vonatot rendel a Stadlertől, mintegy 250 millió svájci értékben (körülbelül 100 milliárd forint értékben).

Ez a hét jármű része annak az opciós csomagnak, amely még az SBB 2014-ben kiírt Giruno pályázatának része volt. A Stadler eddig összesen 29 darab Giruno vonatot szállított az SBB részére, az utolsót még tavalyban adták át. A vonatok jelenleg is közlekednek Bázel-Zürich és Lugano-Milánó között, majd tovább haladnak Genova, Bologna és Velence irányába.