Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly már 2,7 millió fontra emelte saját fizetését Stella McCartney brit divattervezőnő, akinek a nevét viselő cége eközben 850 ezer fontos állami támogatásért állt sorban.

A tavalyi fizetése több mint 220 ezer fonttal több, mint amennyit 2019-ben kapott, és annak ellenére is folyamatosan duzzad a pénztárcája, hogy vállalatának árbevétele tavaly év végén 26 százalékkal, 28,4 millió fontra csökkent, és 31 millió font adózás előtti veszteséget könyvelt el - írja a Guardian.

A legendás énekes, Paul McCartney lánya a lapnak eljuttatott beszámolójában arról ír, hogy márkája még 2019-ben kisebbségi részesedést adott el a francia LVMH luxuscikkeket (Louis Vuitton, Yves Saint Laurent) forgalmazó konglomerátumnak, hogy "folytatni tudják" vállakozásukat.

 

Stella McCartney és Károly herceg Kép: Getty Images

Az LVMH egyébként már tavaly további 26,3 millió fontnyi kölcsönt nyújtott a vállalatnak, ezzel a csoport teljes hitelállománya 66 millió fontra emelkedett. A holding annak ellenére, hogy már korábban jelezte, hogy kész a McCartney-vállalat támogatására, nem lehetett biztosra venni, hogy ez garantáltan folytatódni fog - közölte a Stella McCartney Limited a portállal.

A londoni székhelyű divatcég célja egyébként, hogy 2021-ben 4 százalékkal növelje eladásait és jelentősen csökkentse a veszteségeit.

Stella McCartney a Christian Lacroix-nál szerzett munkatapasztalatot, majd a Chloé divatház kreatív igazgatójaként dolgozott tovább, majd 2001-ben a Gucci tulajdonosával és a Keringgel közös vállalkozásával saját márkát alapított - írja a Guardian.